PRO-CENTEN is een samenwerking tussen John Dolstra en Marnix Overwater. Beiden hebben hun sporen verdiend als het gaat om dienstverlening aan MKB ondernemingen. Het is hun passie om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij het voeren van de administratie en fiscale zaken in de breedste zin van het woord. Maar belangrijker nog is dat zij graag een klankbord willen zijn voor ondernemers door hen met raad en daad terzijde te staan bij het nemen van beslissingen.
Daarnaast helpen zij al jaren particulieren bij het doen van belastingaangiften en bijv. erfrechtkwesties.


John Dolstra

64 jaar, getrouwd, vier kinderen

Tot mei 2010 heb ik bij een groot Nederlands dienstverlenend en retail bedrijf gewerkt. Bij deze organisatie was ik verantwoordelijk voor verschillende functies op administratief gebied en voor de advisering aan klanten. De laatste 10 jaar was ik eindverantwoordelijk voor personeel, financiën, verkoop, kwaliteit en klanttevredenheid van een groot aantal kantoren in Den Haag. Sinds 1 mei 2010 ben ik met de VUT en heb ik naast mijn werk in de Gemeenteraad ook meer tijd om mij in te zetten voor Pro-Centen. En hierbij kan ik al mijn kennis en ervaring aanwenden ten behoeve van onze klanten.

Gedurende vele jaren heb ik een ruime praktijkervaring opgedaan met het opmaken van verschillende soorten belastingaangiften. Hierdoor kan ik opdrachtgevers vanuit hun eigen specifieke situatie op een deskundige wijze van dienst zijn door bijv. te adviseren over fiscale mogelijkheden. Door de samenwerking met Marnix Overwater zijn wij als Pro-Centen in staat om maatwerk te bieden aan de opdrachtgever en zorgen uit handen te nemen zodat de ondernemer zich kan richten op zijn/haar core-business.


Marnix Overwater

53 jaar, getrouwd, twee kinderen

Sinds 1986 ben ik werkzaam bij middelgrote en grote bedrijven en organisaties, steeds in een eindverantwoordelijke rol voor de financiële administratie. Bovendien heb ik veel ervaring opgedaan in commerciële bedrijven op het gebied van customer service, logistiek, automatisering, payroll processing en human resources. Vanaf 2005 ben ik werkzaam bij een grote zorginstelling waar ik o.a. ervaring opgedaan heb met ingrijpende veranderingsprocessen. Door mijn ervaring met boekhoudingen en financiële rapportages ben ik in staat om cijfers te interpreteren en de ondernemer te adviseren op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Het gaat tenslotte om het verhaal achter de cijfers en de trends die daaruit af te leiden zijn.

Door het werk voor Pro-Centen maken wij kennis met veel soorten organisaties en hun activiteiten. Het is fascinerend om te zien hoe onze klanten hun markt weten te bedienen en hoe creatief velen van hen daarbij zijn in hun ondernemerschap. Ik vind het leuk om daaraan een bijdrage te leveren. Dat gaat verder dan het verzorgen van administratie en belasting. Ik vind het belangrijk om voor de ondernemer een betrouwbare partner in business te zijn en te helpen bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen.